Columns

13 oktober 2015 - Martin M. Aart de Jong

Een gedicht met een hoofdrol voor de soldaten van Keizer Karel die hapjes bij de wijn moesten doen, onverdund bier dronken en zonder fiets gingen eten bij Karels bistro en omdat ze geen geld bij zich hadden na afloop de vaat droogden met een theedoek.

24 november 2014 - Griet Op de Beeck

Laten we het woord 'passie' afschaffen. Omdat het uitgewoond en versleten is, al te vaak gebruikt voor wat die naam niet verdient. Allemaal hebben we tegenwoordig een passie, of erger nog: moeten we er een hebben of er is iets mis met ons.

10 september 2014 - Ruud Hendrickx

Het moet intussen ruim zes jaar geleden zijn dat ik op de VRT twee heren op bezoek had, twee Nederlanders. Eentje van de twee hebt u daarnet gezien: Ton den Boon. De andere was Herman Struijlaart, toen directeur-uitgever bij Van Dale. De heren wilden van me weten of ik iemand kende die de Vlaamse hoofdredacteur van de Dikke Van Dale wilde worden. In de voorbije zes jaar heb ik nooit meer zulke indirecte Nederlanders ontmoet. Bleek dat ze mij wilden vragen of ik die hoofdredacteur wilde worden.

10 september 2014 - Ludo Permentier

Dit is mijn eerste Van Dale en ik heb hem te danken aan ongeoorloofde daad van manipulatie en aan deze wat wazige man: Paul Van de Velde, die in de beginjaren van de televisie in Vlaanderen op handen gedragen werd als quizpresentator – toen sprak men van een quizmaster. In de jaren 1960 leidde hij het spelletje 't Is maar een woord.