Categorieën
Nieuws

Vacature softwareontwikkelaar

Wij zoeken een softwareontwikkelaar voor 32-40 uur per week.

Een schat aan gestructureerde informatie over de Nederlandse taal gebruiksvriendelijk doorzoekbaar maken en ons team ondersteunen bij het werk aan de kennisbank die eraan ten grondslag ligt – lijkt dat jou een interessante job?

Je helpt onze gebruikers, zowel (taal)wetenschappers als docenten, studenten en het algemene publiek, om te vinden wat ze zoeken: woordbetekenis, spelling, grammatica, etymologie en nog veel meer, voor zowel modern als historisch Nederlands.

Ben jij de enthousiaste ontwikkelaar die binnenkort ons team van 5 komt versterken?

NB Het gaat om een aanstelling van 32-40 uur per week.

Jouw werk

Je vertaalt, samen met collega’s uit de taalkunde en computerlinguïstiek, de wensen van gebruikers en onderzoekers naar een technische implementatie en gebruiksvriendelijke user interface. Je werkt met veel verschillende technieken en technologieën: databases, (tekst)zoeksystemen, webservices en webapplicaties.

Functie-eisen:

  • Minimaal hbo-niveau
  • Resultaatgericht en analytisch
  • Je schakelt makkelijk tussen tools en technologieën
  • Ervaring met het ontwikkelen van efficiënte, goed gestructureerde software
  • Ervaren met meerdere programmeertalen (m.n. Java/Kotlin, JavaScript/TypeScript, Python)
  • Ervaring met het opzetten van webapplicaties / -services

Ervaring met deze technologieën geven je een extra streepje voor:

  • Linux, Docker
  • Vue.js (of anders React of Angular)
  • PostgreSQL (of andere relationele database)
  • Kennis van, en belangstelling voor Machine Learning, Natural Language Processing en data science

Arbeidsvoorwaarden

De arbeidsvoorwaarden zijn overeenkomstig de cao Onderzoeksinstellingen. Het betreft vooralsnog een tijdelijk dienstverband met uitzicht op een vaste aanstelling. Het INT heeft aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden, waaronder veel vrije dagen, een eindejaarsuitkering en aansluiting bij het ABP voor de pensioenvoorziening. Wij bieden een goed salaris tussen € 3.170,- en € 5.028,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband (schaal 10, inschaling op basis van ervaring).

Neem voor meer informatie over de vacature contact op met de heer Jan Niestadt, jan.niestadt@ivdnt.org.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Sollicitaties kunnen per mail verstuurd worden naar: secretariaat@ivdnt.org t.a.v. de directeur, mevrouw prof. dr. F. Steurs tot 30 september 2023.

Over het INT

Het Instituut voor de Nederlandse Taal is dé plek voor iedereen die iets wil weten over het Nederlands door de eeuwen heen. We zijn een breed toegankelijk wetenschappelijk instituut dat alle aspecten van de Nederlandse taal bestudeert, waaronder de woordenschat, grammatica en taalvariatie. We verzamelen de nieuwste Nederlandse woorden, actualiseren belangrijke naslagwerken zoals de Algemene Nederlandse Spraakkunst en maken vaktaal toegankelijk via terminologielijsten. Ook zijn we betrokken bij diverse nationale en internationale samenwerkingsverbanden.

Om al deze taken te ondersteunen, ontwikkelen we zelf websites en -applicaties, bijvoorbeeld over vertalen van en naar het Nederlands, terminologie, taaladvies of historische teksten.

We zitten in de sfeervolle Leidse binnenstad, op loopafstand van het station. Deels thuiswerken is mogelijk. Er zijn collega’s van alle leeftijden en de sfeer is informeel. Er is veel ruimte voor eigen inbreng en volop mogelijkheid om ervaring op te doen met verschillende tools en technologieën.


Laatste nieuwsberichten:

Of bekijk alle nieuwsberichten.