NAMES Corpus Commercieel

Het NAMES corpus bevat een verzameling van 189.707 voornamen (61.9 miljoen tokens) en 562.676 achternamen (54.6 miljoen tokens) zoals gevonden in 19de eeuwse geboorte-, huwelijks- en overlijdensakten (toegankelijk via wiewaswie.nl in de versie van 2011). Het is een resultaat van het CLARIAH project 'NAMES' dat als doel had naamstandaarden te ontwikkelen voor het beheersen van variaties in persoonsnamen. De clustering van namen onder een standaard is gebaseerd op bestaande kennis van varianten en op spellingsovereenkomst. Er is gebruik is gemaakt van zowel automatische als handmatige gegevensverwerking. Praktische bruikbaarheid van een standaard (met verschillende kwaliteitsniveaus) had de voorkeur boven een etymologisch verantwoorde afleiding die vaak niet te maken is.

Dit product is gratis. Maar het is wel noodzakelijk dat eerst een licentie wordt ondertekend. De download bevat de licentie en verdere instructies voor het plaatsen van een bestelling.

Productdetails

Jaar: 2020
Versie: 1.1
Opdrachtgever: Clariah
Financier: NWO|KNAW
Eigenaar:
Dataformaat: tsv, sql
Software: MySQL of equivalent
Talen: Nederlands
Refereren: NAMES-Corpus (Version 1.1) (2020) [Data set]. Available at the Dutch Language Institute:
http://hdl.handle.net/10032/tm-a2-r6
Documentatie: NAMES Manual
Project: Names
Projectwebsite: CLARIAH pilot Names

Downloaddetails

File Name: BP_NAMES_Corpus_C.zip
Version: 1.1
File Size: 51.35 KB
File Type: application/zip
Created Date: 25-05-2020
Om NAMES Corpus Commercieel te kunnen downloaden moet u eerst inloggen. Door vervolgens op 'Akkoord' te klikken gaat u akkoord met de voorwaarden. Een versie van deze voorwaarden zit ook in het downloadpakket.
U bent nog niet ingelogd.

Op deze website maken wij gebruik van cookies.