BasiLex-lexicon

Het BasiLex-lexicon bevat alle lemma's uit het BasiLex-corpus. Het BasiLex-corpus is een geannoteerde verzameling van teksten geschreven voor kinderen in de basisschoolleeftijd.

Aan de lemma's werd de volgende informatie toegevoegd: woordsoort, betekenis (bij ambigue woorden), lemmalengte, relatieve totale frequentie, absolute totale frequentie, geometrisch gemiddelde, de absolute frequentie per leerjaar en binnen het leerjaar per subcorpus, en de family size, family frequency, en orthographic neighborhood size per subcorpus.

Er worden ook extra frequentielijsten meegeleverd: een lijst met de 20.000 frequentste lemma's in het BasiLex-corpus met o.a. hun absolute totaalfrequenties en hun geometrisch gemiddelde (met en zonder uitsplitsing van de ambigue woorden) en een vergelijking tussen de 20.000 frequentste BasiLex-woorden en de 20.000 frequentste woorden uit een aantal SoNaR-subcorpora.

Voor dit product moet een licentie worden ondertekend. De download bevat de licentie en verdere instructies voor het plaatsen van een bestelling.

Productdetails

Jaar: 2015
Financier: NWO
Eigenaar: Radboud Universiteit
Dataformaat: xlsx (sql, ods, csv)
Talen: Nederlands
Refereren: Tellings, A. E. J. M. (2015), BasiLex Lexicon (Version 1.0.1) [Data set]. Available at the Dutch Language Institute:
http://hdl.handle.net/10032/tm-a2-k7
Originele publicatie: Tellings, A., Hulsbosch, M., Vermeer, A. & van den Bosch, A. (2015). BasiLex: an 11.5-million words corpus of Dutch texts written for children. Computational Linguistics in the Netherlands Journal 4, 191-208 (http://www.clinjournal.org/sites/default/files/13-Tellings-etal-CLIN2014.pdf).
Project: WIC-CorD: a Dutch Written Input for Children Corpus, POS-tagged and lemmataized, with a derived lexicon tagged for frequency and linguistic characteristics
Doelpubliek: Voornamelijk voor leerkrachten, makers van lesmaterialen en toetsen, schrijvers van kinderliteratuur, uitgevers en onderzoekers.

Downloaddetails

File Name: BP_BasilexLexicon_NC.zip
Version: 1.0.1
File Size: 53.25 KB
File Type: application/zip
Created Date: 12-03-2018
Om BasiLex-lexicon te kunnen downloaden moet u eerst inloggen. Door vervolgens op 'Akkoord' te klikken gaat u akkoord met de voorwaarden. Een versie van deze voorwaarden zit ook in het downloadpakket.
U bent nog niet ingelogd.

Op deze website maken wij gebruik van cookies.