Corpus Gesproken Nederlands (CGN) Commercieel

Het Corpus Gesproken Nederlands (CGN) is een verzameling van 900 uur (bijna 9 miljoen woorden) hedendaags Nederlandse spraak, afkomstig van Vlamingen en Nederlanders. De spraakfragmenten (spontaan en voorbereid) zijn opgelijnd met diverse transcripties (o.a. orthografisch, fonetisch) en annotaties (syntactisch, POS-tags). Metadata, lexica, frequentielijsten en de corpusexploratiesoftware Corex behoren ook tot het CGN.

Naast het Corpus Gesproken Nederlands zijn de CGN-annotaties ook apart te verkrijgen. Deze annotaties zijn identiek aan het volledige Corpus Gesproken Nederlands, maar dan zonder de geluidsbestanden.

Dit product is gratis. Maar het is wel noodzakelijk dat eerst een licentie wordt ondertekend. De download bevat de licentie en verdere instructies voor het plaatsen van een bestelling.

Productdetails

Jaar: 2014
Opdrachtgever: NWO/NTU
Financier: Vlaamse en Nederlandse regering en NWO
Eigenaar: Taalunie
Aantal uren spraak: 900
Dataformaat: Spraakbestanden (wav), annotaties (xml en txt)
Software: Corex
Talen: Nederlands, Vlaams
Refereren: Corpus Gesproken Nederlands - CGN Commercieel (Version 2.0.3) (2014) [Data set]. Available at the Dutch Language Institute:
http://hdl.handle.net/10032/tm-a2-d9
Webcursus: CGN-webcursus
Documentatie: Over het Corpus Gesproken Nederlands (pdf)
Zoekacties en codes in het CGN (pdf)
Project: Corpus Gesproken Nederlands
Projectwebsite: CGN-website
Toepassing: Onderzoek, testen van spraakherkenners

Downloaddetails

File Name: BP_CGN_C.zip
Version: 2.0.3
File Size: 51.46 KB
File Type: application/zip
Created Date: 12-03-2018
Om Corpus Gesproken Nederlands (CGN) Commercieel te kunnen downloaden moet u eerst inloggen. Door vervolgens op 'Akkoord' te klikken gaat u akkoord met de voorwaarden. Een versie van deze voorwaarden zit ook in het downloadpakket.
U bent nog niet ingelogd.

Op deze website maken wij gebruik van cookies.