Dutch Idiom Database: Native Speakers (DID-NS) Commercieel

Een database met beoordelingen van 390 moedertaalsprekers van 374 Nederlandse uitdrukkingen. In een online onderzoek hebben de deelnemers de idiomatsche uitdrukkingen beoordeeld op een aantal aspecten: frequentie, gebruik, bekendheid, voorstelbaarheid en transparantie. Ook is onderzocht of ze de juiste betekenis van de uitdrukkingen kenden.

Dit product is gratis. Maar het is wel noodzakelijk dat eerst een licentie wordt ondertekend. De download bevat de licentie en verdere instructies voor het plaatsen van een bestelling.

Productdetails

Jaar: 2018
Eigenaar: Radboud Universiteit
Dataformaat: txt/csv
Talen: Nederlands
Refereren: Hubers, MA F.C.W. (Radboud University); Ginkel, MSc W. van (Radboud University); Cucchiarini, dr. C. (Radboud University); Strik, dr. H. (Radboud University); Dijkstra, prof. dr. A.F.J. (Radboud University) (2018): Normative data on Dutch idiomatic expressions: Native speakers. Available at the Dutch Language Institute: http://hdl.handle.net/10032/tm-a2-r7
Documentatie: Documentatie

Downloaddetails

File Name: BP_DID-NS1.0.zip
Version: 1.0
File Size: 33.76 KB
File Type: application/zip
Created Date: 24-07-2020
Om Dutch Idiom Database: Native Speakers (DID-NS) Commercieel te kunnen downloaden moet u eerst inloggen. Door vervolgens op 'Akkoord' te klikken gaat u akkoord met de voorwaarden. Een versie van deze voorwaarden zit ook in het downloadpakket.
U bent nog niet ingelogd.

Op deze website maken wij gebruik van cookies.