Dutch Parallel Corpus (DPC) Commercieel

De commerciële versie van het DPC-corpus 1.0 (Dutch Parallel Corpus) bevat 8,77 miljoen woorden voor de taalparen Nederlands-Engels en Nederlands-Frans. Het is bidirectioneel – het Nederlands is zowel als brontaal en doeltaal - en een gedeelte van het corpus is drietalig, waarbij Nederlandse teksten vertalingen hebben naar het Engels én het Frans. DPC is gealigneerd op zinsniveau en verrijkt met taalkundige annotaties.

Dit product is gratis. Maar het is wel noodzakelijk dat eerst een licentie wordt ondertekend. De download bevat de licentie en verdere instructies voor het plaatsen van een bestelling.

Productdetails

Jaar: 2010
Opdrachtgever: NTU|STEVIN
Financier: NTU|STEVIN
Eigenaar: Taalunie
Dataformaat: xml, html
Talen: Nederlands, Engels, Frans
Refereren: Dutch Parallel Corpus - DPC Commercieel (Version 1.0) (2010) [Data set]. Available at the Dutch Language Institute:
http://hdl.handle.net/10032/tm-a2-h8
Demo: http://dpc.inl.nl/indexd.php
Originele publicaties: Algemeen: Paulussen, H., L. Macken, J. Truskina, P. Desmet en W. Vandeweghe (2006). "Dutch Parallel Corpus: a multifunctional and multilingual corpus". Cahiers de l'Institut de Linguistique de Louvain, CILL, Louvain-La-Neuve, 32.1-4, 269-285
Focus op vertaalstudies: Macken, L., De Clercq, O., & Paulussen, H. (2011). Dutch Parallel Corpus: a Balanced Copyright-Cleared Parallel Corpus. Meta, 56 (2), 374-390
Project: DPC: Dutch Parallel Corpus
Projectwebsite: http://www.kuleuven-kortrijk.be/DPC

Downloaddetails

Bestandsnaam: BP_DPC_C.zip
Versie: 1.0
Bestandsgrootte: 51.75 KB
Bestandstype: application/zip
Aanmaakdatum: 12-03-2018
Om Dutch Parallel Corpus (DPC) Commercieel te kunnen downloaden moet u eerst inloggen. Door vervolgens op 'Akkoord' te klikken gaat u akkoord met de voorwaarden. Een versie van deze voorwaarden zit ook in het downloadpakket.
U bent nog niet ingelogd.

Op deze website maken wij gebruik van cookies.