Lassy Klein-corpus Commercieel

Het Lassy Klein-corpus is een corpus van ongeveer 1 miljoen woorden met manueel geverifieerde syntactische annotaties. Lemma’s en POS-tags werden automatisch toegevoegd aan het corpus m.b.v. Tadpole (nu: Frog). De syntactische dependentiestructuren werden toegevoegd m.b.v. Alpino. De lemma’s, POS-tags en syntactische boomstructuren werden geverifieerd en gecorrigeerd.

Het corpus is beschikbaar in zowel xml als in Dact-formaat en de zoeksoftware Dact wordt meegeleverd in het downloadbestand. De download bevat daarnaast ook frequentielijsten.

Dit product is gratis. Maar het is wel noodzakelijk dat eerst een licentie wordt ondertekend. De download bevat de licentie en verdere instructies voor het plaatsen van een bestelling.

Productdetails

Jaar: 2016
Opdrachtgever: NTU|STEVIN
Financier: NTU|STEVIN
Eigenaar: Taalunie
Dataformaat: xml, dact
Software: Dact
Talen: Nederlands
Refereren: Lassy Klein-corpus Commercieel (Version 4.0) (2016) [Data set]. Available at the Dutch Language Institute:
http://hdl.handle.net/10032/tm-a2-n9
Documentatie: LREC2006-artikel
TLT2009-artikel
Project: LASSY: Large Scale Syntactic Annotation of written Dutch
Projectwebsite: http://www.let.rug.nl/~vannoord/Lassy/
Toepassing: Waardevol voor o.a. taalkundig onderzoek (bv. zinsbouw) en als referentiemateriaal bij het maken van woordenboeken of lexica.

Downloaddetails

File Name: BP_LassyKlein_C.zip
Version: 4.0
File Size: 52.06 KB
File Type: application/zip
Created Date: 12-03-2018
Om Lassy Klein-corpus Commercieel te kunnen downloaden moet u eerst inloggen. Door vervolgens op 'Akkoord' te klikken gaat u akkoord met de voorwaarden. Een versie van deze voorwaarden zit ook in het downloadpakket.
U bent nog niet ingelogd.

Op deze website maken wij gebruik van cookies.