Kiliaanlezing

Op vrijdagmiddag 7 april 2017 wordt op het Meertens Instituut in Amsterdam de jaarlijkse Kiliaanlezing gehouden. In deze editie spreekt bouw- en taalkundige MaartenJan Hoekstra (TU Delft) over 'Ontwerpen aan de stad in woorden'.

April is de sterfmaand van de zestiende-eeuwse lexicograaf en etymoloog Cornelis Kiliaan. Ter ere daarvan organiseert de Kiliaanstichting elk jaar in april een lezing over een etymologisch onderwerp. De stichting is vernoemd naar Cornelis Kiliaan en heeft tot doel het etymologisch onderzoek in België en Nederland te bevorderen.

Ontwerpen aan de stad in woorden

Spreker: MaartenJan Hoekstra (TU Delft)
De lezing wordt gevolgd door een borrel. Graag aanmelden bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Tijd: Vrijdag 7 april 2017, 16.00 uur
Plaats: Meertens Instituut (k. 2.18)
Oudezijds Achterburgwal 185
1012 DK Amsterdam

Over de spreker

MaartenJan Hoekstra (1975) is bouwkundige en taalkundige. Hij publiceert over beide vakgebieden, maar vooral op hun snijvlak. Sinds 1999 is hij als onderzoeker en docent verbonden aan de Afdeling Stedebouw van de Faculteit Bouwkunde van de TU Delft. In 2009 verscheen zijn boek Huis, tuin en keuken. Wonen in woorden door de eeuwen heen, in 2015 gevolgd door Dorp, stad, land. De Lage Landen in woorden. Momenteel werkt hij aan zijn promotieonderzoek Stedebouwkundig(e) ontwerpen in woorden. 100 jaar stedebouwkundige begrippen.

Op deze website maken wij gebruik van cookies.