Waar komt pindakaas vandaan?

…en 99 andere vragen over woorden

 

Wat heeft ladderzat met een ladder te maken? Waarom heet een verdieping niet een 'verhoging'? Heeft er ooit een Aagje bestaan die heel nieuwsgierig was? Wie was dat dan? En waar zitten je 'lurven'? Vroeg of laat komt er een moment dat je je zoiets opeens afvraagt.

Met het boekje Waar komt pindakaas vandaan? krijgt u snel een onderhoudend antwoord op deze en 99 andere prikkelende vragen over woorden. Het is gemaakt door het Instituut voor Nederlandse Lexicologie (INL) en het Genootschap Onze Taal. Ze bundelen hierin hun grote kennis op het gebied van woorden – én vooral ook hun ervaring in het helder en toegankelijk presenteren daarvan.

 

Toegestuurd voor € 9,95

Stuur een e-mail met daarin uw naam en adres naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. om het boekje te bestellen. U ontvangt van ons een factuur (€ 9,95 (NL)/€ 12,50 (BE)) en zodra de betaling binnen is sturen wij u het boekje toe.

Het boekje is te bestellen via de Webwinkel van Onze Taal.

Waar komt pindakaas vandaan? is een uitgave van het Instituut voor Nederlandse Lexicologie en het Genootschap Onze Taal (gelijmd, 128 blz.). Prijs: € 9,95. België: € 12,50.

  • Zie ook onze webrubriek Woordbaak voor vergelijkbare vragen én antwoorden over woorden.

 

Op deze website maken wij gebruik van cookies.