Medische Terminologie

Beschrijving

Medische terminologie is de taal van de geneeskunde. Deze taal ziet er op het eerste gezicht nogal ingewikkeld uit en lijkt moeilijk uit te spreken. Inzicht in de manier waarop de woorden zijn opgebouwd, maakt het gemakkelijk de woorden te begrijpen.Iedereen die weinig of geen kennis heeft van medische termen en voor wie basiskennis nodig is. Te denken valt aan functionarissen van zorginstellingen die geen medische achtergrond hebben, maar in hun werk wel te maken krijgen met medische termen. Zoals administratief en ondersteunend personeel van poliklinieken en balies, financiële-, ICT- en EPD-afdelingen. Maar ook valt te denken aan medewerkers van zorgverzekeraars, adviseurs die werken in of voor zorginstellingen, journalisten, redacteuren, etc. De workshop bestaat uit 2 lessen van 4 uur. Tussentijds krijgt u huiswerk. Vanuit verschillende invalshoeken krijgt u inzicht in de vorm en opbouw van medische termen en hun samenstellende woordonderdelen. Ook het gebruik van afkortingen en de uitspraak van de medische termen komt aan de orde. Medische termen worden toegankelijk en het gebruik van het medisch woordenboek als vanzelfsprekend. Woorden als ‘ulcus ventriculi’, ‘insufficientia cordis’ en ‘gastrectomie’ zijn dan goed te vertalen voor u.

Instelling
Kiwa Training
Adres
Wilmersdorf 50, 7327 AC Apeldoorn
Website
Kennismaking met de Medische Terminologie
Contact
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Doel
Na afloop heeft u voldoende inzicht in en kennis van de medische terminologie om de woordenschat die in de workshop wordt opgebouwd, zelfstandig verder uit te breiden.
Doelgroepen
Deze cursus Medische Terminologie is bestemd voor medewerkers van de afdeling medische administratie/ registratie en andere medewerkers in ziekenhuizen, verpleeghuizen, psychiatrische instellingen, zorgverzekeraars etc. voor wie kennis op het gebied van de medische terminologie onontbeerlijk is.
Aantal uren
Deze workshop duurt twee dagdelen verspreid over twee dagen.
Studiepunten
Kiwa Certificaat Medische Terminologie

Op deze website maken wij gebruik van cookies.