Evenementen rond Terminologie

European Academic Colloquium on Technical Communication Studies

Op 28 april 2017 vindt aan de KU Leuven in Antwerpen een colloquium plaats over de opleiding tot technisch redacteur, dit op initiatief van tekom Europe. Op het vlak van hun beroepsvaardigheden voor vertalingen, meertalige communicatie, terminologie enz. voltrekt zich een specialisering die reflectie vergt over modelcurricula op bachelor- en masterniveau.

Neem voor meer informatie over het colloquium contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (KU Leuven en tekom Belgium), of kijk op de website.

Universitaire vertaal- en terminologiedag

De vereniging van Nederlandstalige Universitaire Talencentra in Nederland en België (NUT) organiseert jaarlijks een studiedag over vertalen en terminologie. De eerstvolgende editie vindt plaats op vrijdag 25 november 2016 op de Universiteit Antwerpen en biedt workshops, presentaties en de gelegenheid tot kennisuitwisseling. Aan de orde komen thema’s zoals de vertaling van de medische terminologiebank SNOMED, een inhouse ontwikkelde termenbank van een verzekeringsbedrijf, het Nederlands van de Vlaamse vertaler en de taaladviesdiensten, alsook de samenwerking tussen de vertaalafdeling van de Europese Commissie (DGT) en de vertaalopleidingen in Vlaanderen.

Kijk voor meer informatie en inschrijving op de website van Universiteit Antwerpen.

TiNT-dag 2016

Op 18 november 2016 organiseert de vereniging NL-Term in samenwerking met het Steunpunt Nederlandstalige Terminologie voor de achtste maal de TiNT-dag. TiNT staat voor Terminologie in het Nederlandse Taalgebied. Dit jaarlijks terugkerende evenement is bedoeld om zowel het onderzoek als de praktijk op het gebied van de Nederlandstalige terminologie te presenteren aan een breed publiek. TiNT 2016 heeft als thema "Terminologie van de Gezondheidszorg" en vindt plaats op het RIVM, het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu in Bilthoven, van 9.30 tot 18.00 uur. Deelname is inclusief een goede lunch en na afloop schenken we een borrel. Bovendien ontvangt u een gratis exemplaar van de TiNT-bundel van 2015.

De toegang is 25 euro inclusief lunch en receptie. Dit bedrag kunt u na inschrijving overmaken op rekening BE91 0013 1414 4276 (BNP Paribas Fortis Brussel, BIC: GEBABEBB), op naam van NL-TERM. U kunt zich inschrijven door een e-mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met daarin de volgende gegevens: voornaam, achternaam, organisatie, adres, postcode, woonplaats, land, e-mailadres en eventuele opmerkingen.

Kijk voor meer informatie en het programma op de website van NL-Term.