Agenda

Workshop: online dialectbronnen

03 februari 2023
Gent

Welke corpora, spraakdatabases, woordenboeken, tools bestaan er? Waar zijn ze te vinden? Hoe gebruik je ze efficiënt? Wat kun je er concreet mee als taalprofessional in je eigen praktijk, voor je eigen taalwerk? En hoe creëer je er waarde mee voor je klanten, studenten, gebruikers? Veronique De Tier van het Instituut voor de Nederlandse Taal (INT) is bij De Taalsector te gast voor een inspirerende workshop over online dialectbronnen.

Webinar ‘Neerlandistiek is overal’

03 februari 2023
online / UvA

Op vrijdag 3 februari tussen 16.00 – 17.00 uur presenteren zes studenten van de master Nederlandse taal en cultuur aan de Universiteit van Amsterdam het webinar ‘Neerlandistiek is overal’, dat zowel online als op locatie bij te wonen is. Verwacht presentaties over de vernederlandste spelling van Engelse woorden in Instagramposts, over hoe een kat zou schrijven op Twitter als hij dat zou kunnen en over de begrijpelijkheid van inclusieve termen in het nieuws. Het evenement is gratis en bedoeld voor iedereen die geïnteresseerd is in Nederlands – van middelbare scholieren tot universitair docenten.

Neerlandistiekdagen 2023

14 april 2023 - 15 april 2023
Utrecht

Op vrijdag 14 en zaterdag 15 april 2023 worden de derde Neerlandistiekdagen georganiseerd in Utrecht. Iedereen die het vakgebied een warm hart toedraagt is welkom om van gedachten te wisselen over de toekomst en vitaliteit van de neerlandistiek. Op vrijdag 14 april is er een (besloten) vergaderdag & kennisdelingdag voor de Raad voor de Neerlandistiek. Zaterdag 15 april is een publieksdag voor alle belangstellenden.

Terminology: Domain Loss and Gain

20 april 2023 - 21 april 2023
Brussel / online

Domeinverlies en –winst is een actueel terminologisch thema waarvoor NL-Term een internationaal congres organiseert op donderdag 20 en vrijdag 21 april 2023.