Categorieën
Nieuws

Vacature taalkundig assistent

Ben je geboeid door de Nederlandse taal? Ben je op zoek naar een uitdagende baan waarbij je niet alleen vragen van onderzoekers en gebruikers beantwoordt maar ook zelf praktisch met taaldata aan de slag kan gaan? Dan is het Instituut voor de Nederlandse Taal iets voor jou.

Het Instituut voor de Nederlandse Taal (INT) in Leiden is hét kennisinstituut voor het Nederlands. Het is een breed toegankelijk wetenschappelijk instituut dat alle aspecten van de Nederlandse taal bestudeert, waaronder de woordenschat, grammatica en taalvariatie.

Jouw werk

Jouw werk is zeer gevarieerd en bestaat uit twee hoofdonderdelen.

  • Je wordt ingezet bij de juiste verwerking van Nederlandse taalkundige data. Dit houdt bijvoorbeeld in dat je hedendaags en historisch materiaal in lexica en corpora verrijkt met taalkundige annotaties en dat je (semi)automatisch aangebrachte XML-codering in lexica en andere taaldata verifieert en zo nodig corrigeert.
  • Daarnaast word je verantwoordelijk voor de servicedesk van het INT. Je helpt bij het beantwoorden van vragen over de Nederlandse taal en over de taalmaterialen van het INT.

Functie-eisen

  • Je hebt een hbo/bachelor-denk- en werkniveau, met bij voorkeur minimaal een bachelor in de Nederlandse Taal- en Letterkunde met specialisatie in de historische en/of hedendaagse taalkunde dan wel toegepaste taalkunde, of een vergelijkbaar diploma.
  • Je hebt een uitmuntende kennis van de Nederlandse taal, met name wat betreft grammatica en spelling.
  • Je kunt werken met diverse computersystemen, zoals Oxygen, en bent bekend met taalkundige software.
  • Je bent bekend met taalkundige verrijking van taaldata, bv. door woordsoorttoekenning en zinsontleding.
  • Je hebt kennis van tekstcoderingssystemen als (TEI)-XML.
  • Je hebt een toepassingsgerichte instelling en een flexibele werkhouding en bent in staat om aan meerdere projecten tegelijk te werken.

Arbeidsvoorwaarden

Het gaat om een aanstelling van 32-40 uur per week. De arbeidsvoorwaarden zijn overeenkomstig de cao-Wetenschappelijke Onderzoeksinstellingen (WVOI), schaal 8. Het betreft een vooralsnog tijdelijk dienstverband, met uitzicht op een vaste aanstelling. Het INT heeft aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden, een eindejaarsuitkering en aansluiting bij het ABP voor de pensioenvoorziening.

Informatie over de vacature kan ingewonnen worden bij Katrien Depuydt (Katrien.Depuydt@ivdnt.org). Solliciteren kan t/m 15 november 2024. De ingangsdatum van de aanstelling is 1 december 2024. Stuur je sollicitatie per mail aan: secretariaat@ivdnt.org t.a.v. de directeur, mevrouw prof. dr. F. Steurs.

Download de vacature (pdf)


Laatste nieuwsberichten:

Of bekijk alle nieuwsberichten.

Ga naar de inhoud