Webinar: Sneller spellen met Woordenlijst.org!

Leer sneller spellen met Woordenlijst.org, de officiële, online spellinggids van het Nederlands. Volg in de Week van het Nederlands dit webinar van de Taalunie en het Instituut voor de Nederlandse Taal.

Als je niet precies weet hoe je een lastig woord schrijft kun je dat intypen in je browser, en vaak kom je dan wel terecht bij het goede antwoord. Maar dat werkt niet altijd. Wil je bijvoorbeeld weten of het woord appel in de betekenis ‘beroep’ met of zonder accent geschreven wordt, dan krijg je via je zoekmachine allemaal informatie over de vrucht; informatie die je niet nodig hebt.

In dit webinar leer je hoe je sneller kunt spellen met Woordenlijst.org, de gratis, online en officiële spellinggids van de Taalunie. Want als je hier op appel zoekt krijg je razendsnel de informatie die je zocht, en nog veel meer: het woordgeslacht, de uitspraak, de woordsoort, een korte betekenisomschrijving, de meervoudsvorm, de plaatsen waar je het woord kunt afbreken en de verkleinvormen.

Daarnaast geeft Woordenlijst.org bij werkwoorden precies aan hoe ze vervoegd moeten worden. Handig als je niet meer precies weet hoe de regel van ’T KoFSCHiP ook alweer werkte. Maar niet alleen voor de spelling van woorden kun je Woordenlijst.org gebruiken: het is ook een interessante bron voor taalkundig onderzoek.

Taalkundige Roland de Bonth werkt bij het Instituut voor de Nederlandse Taal. Hij zat jarenlang in het onderwijs en weet als geen ander hoe je Woordenlijst.org in de les kunt gebruiken. Leer van hem in een klein uurtje wat de spellingwebsite allemaal te bieden heeft.

Het webinar ‘Sneller spellen met Woordenlijst.org’ wordt georganiseerd door het Instituut voor de Nederlandse Taal (INT) en de Taalunie en is onderdeel van de reeks ‘Werken met online taalbronnen’.

Datum en Tijd:
woensdag 2 oktober 2024
Van 15:00 tot 16:00 uur
Locatie:
Dit evenement is online te volgen. De link ontvangt u via e-mail.
Kosten:
Dit evenement is gratis.

×
  • Scholier
  • Student
  • Taalleerder (NT2-leerder, NVT-leerder)
  • Professionele taalgebruiker (journalist, vertaler, tekstschrijver, etc.)
  • Taalonderzoeker (taalkundige, wetenschapper etc.)
  • Taaldocent
  • Taalliefhebber