Corpus Hedendaags Nederlands

Zoeken in meer dan 800.000 teksten uit kranten, tijdschriften, journaaluitzendingen en juridisch materiaal, vanaf 1814 tot 2013. Dat kan in de onlangs gelanceerde bètaversie van het Corpus Hedendaags Nederlands.

Sinds 1994 heeft het INL verschillende tekstverzamelingen (corpora) van hedendaags Nederlands online toegankelijk gemaakt, waaronder het 5, 27 en 38 Miljoen Woorden Corpus en het PAROLE Corpus. Die verzamelingen zijn nu samengevoegd tot het makkelijker doorzoekbare Corpus Hedendaags Nederlands en aangevuld met recent tekstmateriaal uit de kranten NRC Handelsblad en De Standaard (tot 2013).

In ontwikkeling

Het corpus is nog in ontwikkeling, daarom stellen we uw Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. zeer op prijs. Om gebruik te kunnen maken van de bètaversie van het Corpus Hedendaags Nederlands heeft u een account nodig bij een wetenschappelijke organisatie (bijvoorbeeld een universiteit). Heeft u geen account bij een academische instelling? Dan kunt er bij CLARIN.EU een aanvragen.

 

Op deze website maken wij gebruik van cookies.