Cd-rom & Corpus Middelnederlands

De bestanden van de verouderde cd-rom Middelnederlands zijn sinds kort weer beschikbaar. De inhoud van de cd-rom is gratis te downloaden via de pagina taalmaterialen.

cdrom mnl

In 1998 verscheen bij uitgeverij Sdu de cd-rom Middel­nederlands, met daarin opgenomen het Middelnederlandsch Woordenboek, de teksten van het Corpus Gysseling en een collectie van bijna 300 middeleeuwse rijm- en prozateksten. De software is tussentijds niet geüpdatet waardoor de installatiesoftware niet meer compatibel is met de huidige besturingssystemen: de reden dat de cd-rom al even niet meer beschikbaar is bij de Sdu. Vanaf februari 2017 is de woordenboekapplicatie weer te verkrijgen via het Instituut voor de Nederlandse Taal, de oorspronkelijke makers. Maar nu als gratis, downloadbaar bestand.

Corpus

Het Corpus Middelnederlands bestaat uit een verzameling van Middelnederlandse literaire teksten uit de periode 1250-1500. De teksten werden oorspronkelijk gepubliceerd op de cd-rom Middelnederlands en zijn nu ook los verkrijgbaar. De teksten van het corpus zijn gecodeerd in TEI (Text Encoding Initiative).

Op deze website maken wij gebruik van cookies.