Vertalen en Europees beleid

Op 28 september geeft INT-directeur Frieda Steurs een lezing tijdens een interne conferentie van het Europees Economisch en Sociaal Comité (EESC) en het Europees Comité van de Regio's (CvdR) in Brussel. Het thema van de bijeenkomst is 'Translation - Past, Present, Future'.

Het EESC brengt adviezen en informatieve rapporten uit die grotendeels geschreven zijn op verzoek van de Raad, de Europese Commissie en het Europees Parlement. Ook organiseert het elk jaar diverse publieksevenementen zoals de dag van het Europees burgerinitiatief. Het CvdR is de spreekbuis van regio's en steden in de Europese Unie (EU). Het vertegenwoordigt lokale en regionale overheden in de EU en verleent advies over nieuwe wetten die invloed hebben op regio's en steden.

Flag of Europe

De nieuwe rol van de vertaler

Tijdens de interne bijeenkomst op 28 september is er speciale aandacht voor technologie en vertalen. Frieda Steurs spreekt over 'The changing profile of the translator: a challenge for universities'. Daarnaast komen ook Michelle Keating, Jochen Hummel en Gurli Hauschildt aan het woord.

Op deze website maken wij gebruik van cookies.