CLARIN-team voor Vlaanderen

CLARIN is een Europese onderzoeksinfrastructuur die taalmaterialen en tools beschikbaar stelt voor onderzoek in de sociale en menswetenschappen. Het driekoppige CLARIN-team van het Instituut voor de Nederlandse Taal helpt onderzoekers, docenten en studenten onder meer aan data en tools voor taalkundig onderzoek.

CLARIN team

Griet Depoorter en Vincent Vandeghinste

Het acroniem CLARIN staat voor 'Common Language Resources and Technology Infrastructure'. Momenteel zijn er 20 landen of regio's lid van CLARIN, waaronder ook Vlaanderen, dat binnen CLARIN wordt vertegenwoordigd door het Instituut voor de Nederlandse Taal. De CLARIN-werkzaamheden binnen het INT richten zich op het bekendheid geven aan de infrastructuur binnen Vlaanderen en op het ondersteunen van de Vlaamse onderzoekswereld bij het gebruik van CLARIN-tools en -materialen. Er wordt ook gewerkt aan de vindbaarheid en de beschikbaarheid van taalmaterialen en tools.

Griet, Vincent en Bob

Het CLARIN-team voor Vlaanderen bestaat uit Griet Depoorter, Vincent Vandeghinste en Bob Boelhouwer, die in een aantal CLARIN-overlegorganen zetelen. Griet is coördinator van de CLARIN-werkzaamheden in Vlaanderen en ook het eerste aanspreekpunt in verband met CLARIN. De belangrijkste taak van Vincent is het organiseren van gebruikersbijeenkomsten (workshops, infosessies, etc.) en die van Bob het beheer van de (webwinkel van de) Taalmaterialen.

Contact

Heeft u interesse in een workshop, een vraag over (een van) de taalmaterialen of wilt u meer informatie over CLARIN in het algemeen? Neem contact op met het team via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Op deze website maken wij gebruik van cookies.