Vertaalwoordenschat-app voor Android en iOS

Vertaalwoordenschat is een applicatie voor tweetalige woordenboeken met Nederlands als bron- of doeltaal. Naast de webversie is er nu ook een Vertaalwoordenschat-app voor de smartphone beschikbaar. Op dit moment kunt u woorden in het Nederlands-Nieuwgrieks en Nederlands-Portugees opzoeken. Andere taalparen zullen in de toekomst worden toegevoegd.

Klik op de afbeelding voor vergroting.

Rond de eeuwwisseling zijn er verschillende tweetalige bestanden ontwikkeld voor talen die voor de Nederlandstalige wel relevant zijn, maar op de commerciële markt niet spontaan aan bod kwamen, zoals Nederlands - Deens, Nederlands - Nieuwgrieks en Nederlands - Arabisch. Deze tweetalige bestanden zijn onder andere gebruikt om gedrukte woordenboeken van te maken. In veel gevallen verschijnt er geen herdruk meer van deze woordenboeken en is het materiaal dus niet meer publiek beschikbaar. Daarom heeft het Instituut voor de Nederlandse Taal het onlineplatform Vertaalwoordenschat ontwikkeld.

Bèta

De mobiele app is momenteel nog een bètaversie, maar komt qua inhoud en functionaliteit overeen met de website. De applicatie is gratis te gebruiken, vrij van advertenties en vanaf nu te downloaden uit de Google Play Store of Apple App Store.

Op deze website maken wij gebruik van cookies.