Taalvragen

Advies

Voor taaladvies en vragen over het Nederlands kunt u terecht bij Taaladvies.net van de Taalunie en de Taaladviesdienst van het Genootschap Onze Taal. Op deze websites vindt u uitgebreide adviezen over onder andere spelling, grammatica, leestekens en uitspraak.

U kunt uw vraag ook rechtstreeks voorleggen aan een van de taaladviseurs van Onze Taal via het mailformulier (alleen voor leden van Onze Taal) of telefonisch (0900 - 345 45 85, ma-vr 9.30-12.30 uur, 90 cpm).

Vragen

Waarom noemen we een foto kiekje? Hoe is het woord hamvraag ontstaan? Wat is een spoonerisme? Regelmatig beantwoordt één van onze taalkundigen een vraag over de betekenis of herkomst van een opmerkelijk Nederlands woord in de rubriek Woordbaak.

Heeft u een vraag voor Woordbaak? Vul dan dit webformulier in.

Opmerkingen

Het Instituut voor de Nederlandse Taal verzamelt nieuwe Nederlandse woorden: neologismen. Heeft u een nieuw woord gevonden? Laat het ons weten via dit webformulier.

Heeft u een woord ontdekt dat nog niet in onze historische woordenboeken online staat? Of heeft u van een woord een oudere of jongere vindplaats aangetroffen? Meld het ons via dit webformulier.

Wilt u een opmerkelijke taalobservatie delen? Op de website Meldpunt Taal kunt u uw observatie plaatsen (en die van anderen lezen).

Op deze website maken wij gebruik van cookies.