Categorieën
Nieuws

CLARIN ERIC in Vlaanderen

In een nieuw rapport van de Taalunie en het Instituut voor de Nederlandse Taal (INT) is het onderzoek op het gebied van taal- en spraaktechnologie en gerelateerde disciplines in Vlaanderen in de afgelopen vijf jaar overzichtelijk in beeld gebracht. Het rapport toont aan dat de Vlaamse deelname aan CLARIN ERIC, de Europese infrastructuur voor taalonderzoek, meerwaarde heeft.

CLARIN staat voor Common Language Resources and Technology Infrastructure (http://www.clarin.eu), ERIC voor European Research Infrastructure Consortium. CLARIN ERIC is een infrastructuur die digitale taalmaterialen en tools via een enkele login beschikbaar stelt voor wetenschappers en studenten.

Dit rapport schetst een beeld van de wetenschappelijke context waarin de activiteiten van CLARIN ERIC in Vlaanderen hebben plaatsgevonden en van het onderzoek dat Vlaamse deelname aan CLARIN ERIC motiveert en legitimeert. Voor de samenstelling van het rapport hebben verschillende partijen de handen in elkaar geslagen. Het rapport is er gekomen op vraag van EWI, het departement Economie, Wetenschap en Innovatie in Vlaanderen, en is opgesteld in samenwerking met het consortium CLARIN DLU (Dutch Language Union)/Flanders en CLARIN ERIC. 


Laatste nieuwsberichten:

Of bekijk alle nieuwsberichten.