Categorieën
Nieuws

EFNIL: Europese Federatie van Nationale Taalinstellingen

Het Instituut voor de Nederlandse Taal maakt sinds oktober 2017 deel uit van EFNIL, de Europese Federatie van Nationale Taalinstellingen. EFNIL is een platform voor samenwerking tussen taalbeleidsinstanties en taalinstituten binnen de Europese Unie. De Taalunie is één van de initiatiefnemers van het platform.

EFNIL richt zich op alle aspecten die tot de taalpolitiek, het taalbeleid en de taalzorg worden gerekend. Voorbeelden zijn de ontwikkeling van taalinfrastructuur, het taalonderwijs en de promotie van talen. EFNIL heeft drie algemene doelen:

  • uitwisseling van informatie en overleg;
  • samenwerking tussen lidstaten en instituten onderling, vooral bij projecten rond gemeenschappelijke vraagstukken;
  • structurele beïnvloeding van en samenwerking met Europese beleidsinstanties.

Nu het Instituut voor de Nederlandse Taal officieel lid is geworden van deze interessante federatie, zal het samen met een aantal gelijkaardige instituten uit Europa verder aan de weg kunnen timmeren voor een uitgebreide taalinfrastructuur. Tussen de leden bevinden zich onder meer het Institut für Deutsche Sprache, the Insitute of the Estonian Language, the Austrian Centre for Language Competence, the British Council en the Oxford English Dictionary. 


Laatste nieuwsberichten:

Of bekijk alle nieuwsberichten.