Categorieën
Nieuws

Erik Boels nieuw lid Raad van Toezicht

Per 1 december 2023 treedt Erik Boels toe tot de Raad van Toezicht van het Instituut voor de Nederlandse Taal (INT). Hij is de opvolger van Gertine van der Vliet.

Erik Boels

Erik Boels is als directeur Financiën en Implementatie Strategie verbonden aan de Universiteit van Amsterdam (UvA). In die functie realiseert hij onder andere de strategische doelen van de UvA voor de komende jaren. Met zijn achtergrond in bedrijfseconomie en sterke financiële profiel is Erik Boels een waardevolle toevoeging aan de Raad van Toezicht. Door zijn ervaring in complexe, wetenschappelijke omgevingen weet hij wat ervoor nodig is om een onderzoeksinstituut als het INT financieel gezond te houden.

“Het Instituut voor de Nederlandse Taal vervult een belangrijke rol voor het Nederlands”, vertelt Erik Boels, “Er is er ook maar één van, dat maakt dat het INT een bijzondere positie heeft.” De mix van diepe, inhoudelijke kennis en de inzet om die kennis ter beschikking te stellen voor iedereen die daar wat mee wil doen, spreekt hem enorm aan. “Het is belangrijk dat het Nederlands maatschappelijk een goede positie houdt”, zegt Boels. “We moeten ervoor zorgen dat het Nederlands groeit en bloeit. Onze taal hebben we nodig om samen de wereld te blijven begrijpen. En dat wordt goed ondersteund door het Instituut voor de Nederlandse Taal”.

We danken Gertine van der Vliet voor haar jarenlange inzet voor het INT.  Ze heeft zeven jaar lang deel uitgemaakt van de Raad van Toezicht.


Laatste nieuwsberichten:

Of bekijk alle nieuwsberichten.