Categorieën
Nieuws

Europees woordenboek­portaal

In de huidige internationale en meertalige wereld zijn woordenboeken een belangrijk hulpmiddel. Online is er veel materiaal te vinden, maar hoe weet je nu of iets een kwalitatief goed naslagwerk is of niet? Het European Dictionary Portal biedt uitkomst.

Het nieuwe woordenboekportaal helpt academici, vertalers, leraren en taalliefhebbers om de weg te vinden naar goede online woordenboeken van Europese talen. Het wordt samengesteld door experts van het Europese netwerk voor digitale lexicografie ENeL, waarin het Instituut voor Nederlandse Lexicologie (INL) een centrale rol speelt, en is op dit moment nog volop in ontwikkeling. Inmiddels zijn er al tientallen woordenboeken in verschillende talen in opgenomen, waaronder het Frans, Duits, Engels, Nederlands, maar ook minder voor de hand liggende talen, zoals het Baskisch, Catalaans, IJslands, Iers, Grieks, Macedonisch, Russisch en Litouws zijn vertegenwoordigd.

Suggesties indienen

Er zijn criteria opgesteld voor de opname van woordenboeken in het portaal. Heeft u een suggestie voor opname van een woordenboek? Stuur dan een e-mail (in het Engels) naar valselob@gmail.com en vermeld daarin de naam van het woordenboek, de URL en een motivatie waarom juist dat woordenboek aan het portaal moet worden toegevoegd. Uw inzending wordt vervolgens zorgvuldig beoordeeld door een van de curatoren en als het inderdaad aan de criteria voldoet, wordt het zeker opgenomen. 


Laatste nieuwsberichten:

Of bekijk alle nieuwsberichten.