Categorieën
Nieuws

Interview Frieda Steurs in Neerlandia

In een interview uit 2017 met het Vlaams-Nederlandse tijdschrift Neerlandia vertelt prof. dr. Frieda Steurs over de huidige taken, de verbreding en de toekomstplannen van het Instituut voor de Nederlandse Taal, waarvan zij sinds 2016 directeur is.

“De focus is nu op alle aspecten van de Nederlandse taal. Het is een breed wetenschappelijk instituut, dat zich niet alleen bezighoudt met woordenboeken en het lexicon, maar ook met grammatica, spelling, vertaalwoordenboeken”, zegt directeur Frieda Steurs in Neerlandia over het Instituut voor de Nederlandse Taal. Deze maand verscheen een groot interview met haar in het Vlaams-Nederlandse tijdschrift.

In het interview vertelt Frieda Steurs over de huidige taken van het instituut, de verbreding en de toekomstplannen. Het Algemeen Nederlands Woordenboek blijft een van de belangrijkste pijlers en wordt niet versneld afgerond. Terminologiebanken, vertaalwoordenboeken en het Woordenboek van de Vlaamse Dialecten komen erbij. Daarnaast benadrukt ze het belang van het historische materiaal, de neologismen en de actualisering van de Algemene Nederlandse Spraakkunst.

Het artikel is verschenen in Neerlandia, het tijdschrift van het Algemeen-Nederlands Verbond, in het derde nummer van jaargang 121 (2017), pp. 38-40.


Laatste nieuwsberichten:

Of bekijk alle nieuwsberichten.