Categorieën
Nieuws

Podcast: ChatGPT, een hallucinerende babbelaar

Opeens was het er, en nu al niet meer weg te denken: ChatGPT, een geavanceerde chatbot die alles lijkt te kunnen als het om schrijven en vertalen gaat. In de nieuwe aflevering van Over taal gesproken, de podcast die we samen met Onze Taal maken, spreken we drie deskundigen over wat ChatGPT allemaal kan, wat het (nog) niet kan, en wat het nog gaat kunnen.

Hoogleraar Piek Vossen, schrijver Aaron Mirck en taaltechnoloog Vincent Vandeghinste (onderzoeker bij het INT) geven ieder hun visie op deze technologie en leggen uit hoe het werkt voor en achter de schermen. En we vroegen hen wat de gevaren zijn van zo’n geavanceerde ‘hallucinerende babbelaar’ – want nadelen zijn er zeker ook. Ten slotte spreken we ook nog met iemand die ChatGPT al volkomen in haar werkproces heeft opgenomen, en die nu al niet meer zonder kan.

Meer lezen/luisteren:

Over taal gesproken is een samenwerking van het Instituut voor de Nederlandse Taal (INT) en het Genootschap Onze Taal. Presentatie: Laura van Eerten en Raymond Noë. Concept & productie: Laura van Eerten. Muziek: Michel van der Zanden. Logo: Matthijs Sluiter (Studio Het Mes).

Geen aflevering missen? Abonneer je dan via SpotifyApple Podcasts of een van de vele andere podcastapps.


Laatste nieuwsberichten:

Of bekijk alle nieuwsberichten.