Categorieën
Nieuws

Tentoonstelling ‘Books that made history’

Van 22 juni t/m 4 september wordt het Woordenboek der Nederlandsche Taal (WNT) tentoongesteld in het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden.

In het kader van European City of Science Leiden 2022 is er van 22 juni t/m 4 september een tentoonstelling in het Rijksmuseum van Oudheden van 25 buitengewone boeken met een Leidse connectie. Het Woordenboek der Nederlandsche Taal (WNT) gemaakt door het Instituut voor de Nederlandse Taal is daar één van.

Screenshot website Rijksmuseum van Oudheden

Centraal in de tentoonstelling staat de sterke band met de academische geschiedenis van de stad Leiden, vanaf de oprichting van de universiteit in 1575 tot nu. Het gaat om boeken die belangrijk waren voor de stad en ver daarbuiten, en die tot op de dag van vandaag invloed hebben op hoe wij denken. Van Galileo Galilei tot Albert Einstein, van Anna Maria van Schurman tot Anton de Kom: auteurs, boeken en inzichten die ons nog steeds verwonderen. En dus ook het grootste woordenboek ter wereld.

Als bezoeker kunt u uw stem uitbrengen op wat volgens u het belangrijkste boek is en wellicht kent u andere titels die in deze rij van 25 eigenlijk niet mogen ontbreken.


Laatste nieuwsberichten:

Of bekijk alle nieuwsberichten.