Categorieën
Nieuws

Vernieuwde e-ANS dit voorjaar online

Op dinsdag 20 april van 15.00-16.30 uur presenteert het Instituut voor de Nederlandse Taal (INT) in samenwerking met de Taalunie de vernieuwde e-ANS.

De Algemene Nederlandse Spraakkunst, kortweg ANS, is de meest uitgebreide Nederlandse beschrijving van de Nederlandse grammatica. De ANS is tot stand gekomen in Belgisch-Nederlandse samenwerking en verscheen voor het eerst in boekvorm in 1984. De tweede editie volgde in 1997, en in 2002 werd die online gepubliceerd onder de naam e-ANS. In 2015 is begonnen met een herziening door het Leiden University Centre for Linguistics, de Universiteit Gent, de KU Leuven en de Radboud Universiteit Nijmegen. Het INT heeft gewerkt aan een nieuwe, gebruiksvriendelijke website. De inhoudelijke herziening zal de komende jaren voortgezet worden bij het INT.

Op dinsdag 20 april van 15.00-16.30 uur organiseren wij een webinar voor gebruikers van de e-ANS. In dit webinar maakt u kennis met de vernieuwde site en de eerste herziene hoofdstukken. Daarnaast vertellen we meer over de plannen voor de e-ANS voor de komende jaren.


Laatste nieuwsberichten:

Of bekijk alle nieuwsberichten.