Categorieën
Nieuws

Waar komt ‘suikerspin’ vandaan?

‘Waar komt suikerspin vandaan?’ is een informatief boekje waarin op heldere en onderhoudende wijze antwoord wordt gegeven op deze en 99 andere prikkelende vragen over ogenschijnlijk vanzelfsprekende woorden. Het is geschreven door medewerkers van het Instituut voor de Nederlandse Taal en het Genootschap Onze Taal.

Heeft de ‘kikkererwt’ iets met kikkers te maken? Waarom noemen we een praatziek persoon een ‘kletsmajoor’? En is een ‘nijlpaard’ echt een paard uit de Nijl? In oktober verschijnt bij uitgeverij Thomas Rap het boek Waar komt suikerspin vandaan?, met antwoorden op 100 vragen over ogenschijnlijk vanzelfsprekende woorden.

Net als de succesvolle voorgangers Waar komt pindakaas vandaan? (2013) en Waar komt hagelslag vandaan? (2015), waarvan duizenden exemplaren werden verkocht, is het gemaakt door het Instituut voor de Nederlandse Taal en het Genootschap Onze Taal. Een helder, geestig en informatief boekje waarmee u snel een onderhoudend antwoord krijgt op de vraag ‘Waar komt suikerspin vandaan?’, en op nog 99 andere prikkelende vragen over woorden.

Bekijk een voorproefje op de website van Thomas Rap.


Laatste nieuwsberichten:

Of bekijk alle nieuwsberichten.