Categorieën
Nieuws

Week van het Nederlands 2022

Van 1 tot en met 8 oktober 2022 vindt de achtste editie van de Week van het Nederlands plaats, een samenwerking van Vlaams-Nederlands Huis deBuren en de Taalunie. Het Instituut voor de Nederlandse Taal (INT) organiseert een webinar over inclusieve taal en presenteert het tweede Taalvragenvuur.

5 oktober: Wat mag je ook zeggen?

Noem je een vrouw die de baas is directrice of directeur? Waarom is ‘beste reizigers’ omroepen in de trein een goed idee? Is ‘wit en zwart’ een gelijkwaardiger paar dan ‘blank en zwart’? Taalkundige Vivien Waszink schreef het boek ‘Dat mag je óók (al niet meer) zeggen’ (2022), waarin ze inventariseert wat er allemaal gebeurt op het gebied van schurende taal, genderinclusief woordgebruik en het weergeven van diversiteit. Tijdens de Week van het Nederlands gaan Laura van Eerten (INT) en Raymond Noë (Onze Taal)– hosts van de podcast Over taal gesproken – live met Vivien in gesprek over dit onderwerp. Het gesprek is op woensdag 5 oktober om 19.30 uur te zien op ons YouTubekanaal.

6 oktober: Taalvragenvuur

Na het succes van vorig jaar in de herhaling: het Taalvragenvuur! Zit jij ook met een brandende taalvraag? Stuur je vraag dan nu in via dit formulier en wie weet hoor je het antwoord op donderdag 6 oktober om 15.00 tijdens het Taalvragenvuur. In dit online-evenement tijdens de Week van het Nederlands beantwoorden twee taaladviseurs van Onze Taal en Team Taaladvies in een klein uur je prangende taalvragen. Het gesprek wordt geleid door het Instituut voor de Nederlandse Taal en wordt uitgezonden op ons YouTubekanaal.


Laatste nieuwsberichten:

Of bekijk alle nieuwsberichten.