Categorieën
Nieuw woord van de week

anticoronaplant

Plant die zou beschermen tegen het coronavirus.

Plant die zou beschermen tegen het coronavirus. Terwijl overal ter wereld wetenschappers naarstig op zoek zijn naar een vaccin tegen het COVID-19-virus komt er van tijd tot tijd een staatsman met een simpele oplossing. Ditmaal was het de beurt aan Andry Rajoelina, de huidige president van Madagaskar. Hij beweerde van de Artemisia Annuaplant, ook wel zomeralsem of qing hao genoemd, een kruidenthee te hebben bereid die zou helpen tegen het coronavirus. Woorden als anticoronaplant, anticoronafeest, anticoronamaatregel worden volgens de officiële spelling in principe zonder koppelteken geschreven, maar in de praktijk wordt er vaak een koppelteken toegevoegd om de leesbaarheid van het woord te vergroten.

Artemisia annua, via Wikimedia Commons

De zaadjes van de zomeralsem, een varenachtige plant met grote gele bloemen, worden in China gebruikt als ingrediënt van een antimalariamiddel, omdat ze een koortsverlagende werking hebben. Of de plant ook werkt tegen het coronavirus is twijfelachtig, maar voor de zekerheid is het Max Planck Instituut in Duitsland toch maar begonnen met een onderzoek. Sommige mensen – ook in Nederland – willen niet wachten op de uitslag daarvan. Zo is het bij de Hortus Alkmaar opvallend druk. Binnen een paar weken is de verkoop van de zomeralsem daar sterk toegenomen.

Eerder kwam Alexander Lukashenko, de president van Wit-Rusland, met een opzienbarende remedie tegen het coronavirus: het drinken van wodka. Of het drinken van sterkedrank als wodka daadwerkelijk helpt tegen corona zoekt het Max Planck Instituut overigens niet uit.

Bron: nhnieuws.nl


Meer lezen