Categorieën
Nieuw woord van de week

gipsstraatje

Ziekenhuizen voorzien tsunami aan botbreuken.

Door sommige ziekenhuizen ingerichte ruimte waar mensen met botbreuken snel geholpen kunnen worden. Met code rood en een koudegolf in het vooruitzicht bereidden ziekenhuizen zich voor op een tsunami aan botbreuken. Demissionair minister-president Rutte kwam met een welgemeend advies: “Val niet”, zei hij. “Doe voorzichtig. Ziekenhuizen zitten niet te wachten op botbreuken.” Uiteraard heeft dat alles te maken met het grote aantal coronapatiënten dat in het ziekenhuis ligt. Het woord gipsstraat is ongetwijfeld ingegeven door het tegenwoordig alom gebruikte teststraat.

Foto door Cottonbro op Pexels

Voorlopig valt het met het aantal botbreuken wel mee, maar dat kan snel veranderen. De condities zijn ideaal voor ijsvorming en in een mum van tijd staat heel Nederland op het langverwachte natuurijs. Met alle gevolgen van dien.

Iemand die sinds afgelopen zondag, de dag van code rood, weer volop in de belangstelling staat, is de 86-jarige Co de Roodt. De Rotterdamse werd drie jaar geleden al een sensatie op internet vanwege haar ludieke naam. Zij laat weten voorlopig lekker binnen te blijven. Opvallend is ook dat de landelijke gladheidscoördinator van Rijkswaterstaat  luistert naar de naam Slippens. Hij kan het zich voorlopig niet permitteren om van de straat te blijven.

Bronnen:


Meer lezen