Categorieën
Nieuw woord van de week

Sinterkluis

Feestelijke interactieve pakjeautomaat.

pakjesautomaat waarin kinderen een brief of tekening voor Sinterklaas kunnen achterlaten, waarna zij direct een videoboodschap en een cadeautje van de sint terugontvangen

Het woord Sinterkluis – een mixwoord van Sinterklaas en kluis – wordt nu vooral nog gebruikt als eigennaam. De kluis is een initiatief van het Belgische Bpost. Bpost ontvangt jaarlijks duizenden brieven aan de goedheiligman en bezorgt kinderen ook altijd netjes de antwoorden daarop.

Foto door Wouter Supardi Salari op Unsplash

Nu wilde het postbedrijf ook nog iets anders doen. “Deze keer wilden we de magie een stap verder brengen door kinderen op een ludieke manier kennis te laten maken met een ander kanaal dan de rode brievenbus of het postkantoor,” zegt Jos Donvil, CEO van Bpost Belgium tegen Het Nieuwsblad. “Met dit nieuwe concept hopen we vooral dat de Sint met behulp van Bpost nog meer kinderen blij kan maken,” aldus Donvil. De interactieve pakjesautomaat dook de afgelopen weken op verschillende plekken in België op. Team Taaladvies koos Sinterkluis onlangs uit als woord van de week, en ook wij vonden het een mooi sintneologisme.

Bronnen:


Meer lezen