Categorieën
Terminologie

Evenementen

Agenda van evenementen op het terrein van de terminologie.

Variations terminologiques et traductologiques dans le domaine juridique

Startdatum: 11/04/2024
Einddatum: 12/04/2024
Gehele dag evenement
Locatie: Nancy
Prijs: onbekend
Organisator: Université de Lorraine
Terminologie
UdL

In Nancy richt de Université de Lorraine een conferentie in over de variatie in juridische terminologie die zich zowel in ééntalige als meertalige contexten voordoet. Congresdagen zijn donderdag 11 en vrijdag 12 april 2024. De vele vormen van deze termvariatie en de oorzaken en gevolgen ervan in bron- en doeltaal komen er voor het voetlicht.

Journée d’études. La didactique de la terminologie dans l’espace universitaire francophone: approches innovantes et outillées

Datum: 29/05/2024
Gehele dag evenement
Locatie: Thessaloniki
Prijs: gratis
Organisator: Laboratoire de Traduction et de Traitement Automatique du Langage (EMEL)
Terminologie
logo-emel

Terminologie ondergaat een sterke invloed van computationele ontwikkelingen in de vorm van applicaties, informatieplatformen en evoluerende software. Het effect en de mogelijkheden van deze tendens op het onderwijs in de discipline van de terminologie vormt het onderwerp voor een studiedag op woensdag 29 mei. De bijeenkomst vindt plaats in Thessaloniki aan de Aristoteles-universiteit.

Multilingual Digital Terminology Today

Startdatum: 27/06/2024
Einddatum: 28/06/2024
Gehele dag evenement
Locatie: Universiteit van Granada
Prijs: onbekend
Organisator: Universiteit van Granada
Terminologie
ugr-horizontal-color

De derde editie van Multilingual Digital Terminology Today vindt plaats op locatie in Granada op donderdag 27 juni en vrijdag 28 juni.

Inhoudelijk bestrijkt het congres een brede waaier van onderwerpen die kaderen binnen de thema’s ontwerp van terminologiebronnen, weergaveformaten en beheersystemen. Een grote verscheidenheid aan invalshoeken is binnen deze contouren mogelijk en betreft zowel aspecten van techniek, methode, gegevenspresentatie en situeringen binnen (sub)disciplines, als gebruikersonderzoek.