Categorieën
Nieuws

Frieda Steurs benoemd tot secretaris-generaal CIPL

Tijdens het International Congress of Linguists (ICL) 2018 in Kaapstad is Frieda Steurs gekozen tot nieuwe secretaris-generaal van het Comité International Permanent des Linguistes (CIPL).

CIPL is een non-profitorganisatie die de kennis van taalkundigen wereldwijd promoot, de ontwikkeling van taalkundig onderzoek stimuleert en de samenwerking tussen taalkundigen bevordert. De organisatie werd opgericht in 1928 tijdens het eerste International Congress of Linguists (ICL) in Den Haag. Het congres wordt sindsdien om de vijf jaar georganiseerd, en vond in 2018 plaats in Kaapstad, Zuid-Afrika.

Tijdens de algemene vergadering van CIPL in Kaapstad werd een nieuw uitvoerend comité gekozen. David Bradley (Australië) en Ik-Hwan Lee (Korea) werden herkozen als respectievelijk voorzitter en vicevoorzitter. Frieda Steurs, directeur van het Instituut voor de Nederlandse Taal, werd gekozen tot nieuwe secretaris-generaal. Die rol werd 26 jaar lang vervuld door Piet van Sterkenburg, oud-directeur van het INL (voorloper van het INT). Van Sterkenburg is nu benoemd tot eresecretaris-generaal van CIPL.


Laatste nieuwsberichten:

Of bekijk alle nieuwsberichten.