Categorieën
Nieuws

Podcast: 60 jaar Nederlands in Triëst

Dit jaar bestaat de opleiding Nederlands in Triëst, Italië, 60 jaar. Ter ere daarvan maakten we een speciale aflevering van de podcast Over taal gesproken.

Foto: Paola Gentile, coördinator van de opleiding Nederlands in Triëst

Triëst is een van de vijf Italiaanse  steden waar je Nederlands kunt studeren.  De opleiding, die vooral tolken en vertalers aflevert, bestaat zestig jaar — en dat was reden om te spreken met drie mensen die er meer van weten: Paola Gentile, hoofd van de opleiding, Frieda Steurs, die nauw betrokken was bij een uitwisselingsproject tussen de universiteiten van Triëst en Leuven, en Alessandro Colagiovanni, een veelgevraagde tolk-vertaler, die in Triëst afstudeerde. Een gesprek over de opleiding zelf en over de beroepsmogelijkheden — maar ook over de vraag waarom Italianen Nederlands willen studeren, een taal waar veel Italianen het nut niet zo van inzien.

Meer lezen/luisteren:

Over taal gesproken is een samenwerking van het Instituut voor de Nederlandse Taal (INT) en het Genootschap Onze Taal. Presentatie: Laura van Eerten en Raymond Noë. Concept & productie: Laura van Eerten. Muziek: Michel van der Zanden. Logo: Matthijs Sluiter (Studio Het Mes). Contact: overtaalgesproken@gmail.com

Geen aflevering missen? Abonneer je dan via SpotifyApple Podcasts of één van de vele andere podcastapps.


Laatste nieuwsberichten:

Of bekijk alle nieuwsberichten.