Categorieën
Nieuws

SAILS-workshop

Op 8 december vond in Leiden de SAILS-workshop plaats met de titel AI and LLMs: Keeping the Linguist in the Loop.

De workshop werd georganiseerd door het Leiden University Centre for Linguistics en het Instituut voor de Nederlandse Taal in samenwerking met SAILS. SAILS staat voor Society, Artificial Intelligence and Life Sciences en is een initiatief van de Universiteit Leiden om samenwerking te bevorderen op het vlak van AI tussen verschillende disciplines.

Het interdisciplinaire karakter werd gereflecteerd in het programma van de workshop met presentaties uit verschillende vakgebieden: automatisch vertalen, informatica, geneeskunde, lexicografie, linguïstiek, psychologie, en rechten. De powerpointpresentaties van de lezingen zijn beschikbaar gesteld op de website van Universiteit Leiden

De mens ‘in the loop’

De middag werd afgesloten met een korte panelsessie. Ook al gaan LLMs steeds beter presteren, de aanwezigen waren het erover eens dat op dit moment het toch nog nodig is om de taalkundige, en meer algemeen de mens, in the loop te houden. 

Na afloop van de workshop was er nog de gelegenheid om te netwerken onder het genot van een drankje en een hapje. De workshop werd drukbezocht. Er wordt gekeken naar de mogelijkheid om net voor de zomer van 2024 een vervolg te organiseren.


Laatste nieuwsberichten:

Of bekijk alle nieuwsberichten.