Categorieën
Nieuws

Verhuizing servers

Op woensdag 24 mei 2023 zijn alle websites en applicaties van het Instituut voor de Nederlandse Taal offline vanwege een verhuizing van de servers. Dit gebeurt om onze capaciteit te vergroten en de verbinding met de websites te versnellen.

De servers van het instituut zijn ondergebracht in het datacentrum van Universiteit Leiden. Het datacentrum wordt uitgebreid en binnen het datacentrum verhuizen de INT-servers naar een andere plek. Dit is een ingrijpende verhuizing waarbij alle elektronica gedemonteerd moet worden. Het gevolg is dat al onze websites en applicaties op 24 mei niet bereikbaar zijn.

Websites niet bereikbaar

In de praktijk betekent het dat u op 24 mei géén gebruik kunt maken van o.a. de INT-website, Taalmaterialen, de Historische Woordenboeken online, het Corpus Hedendaags Nederlands, de Algemene Nederlandse Spraakkunst (e-ANS), Taaladvies.net, Woordcombinaties, het Algemeen Nederlands Woordenboek, Taalportaal, Database van de Zuidelijk-Nederlandse Dialecten, Vertaalwoordenschat en Etymologiebank.nl.

Op donderdag 25 mei zijn alle websites en applicaties weer te gebruiken.


Laatste nieuwsberichten:

Of bekijk alle nieuwsberichten.