Categorieën
Nieuws

Woordenschat van de coronacrisis

Aerosolcoronakapsel en groepsimmuniteit: voormalig directeur Piet van Sterkenburg stelde in samenwerking met het Instituut voor de Nederlandse Taal (INT) een uitgebreide woordenlijst samen met coronawoorden.

AerosolcoronakapselgroepsimmuniteitmitigatieoversterftethuiswerkenWhatsApperitieven en zelfquarantaine: allemaal woorden die verbonden zijn met de coronacrisis. Er ontstaan niet alleen nieuwe woorden zoals WhatsApperitieven, ook een gangbaar woord als thuiswerken en medische termen als aerosol en oversterfte vertegenwoordigen het typische taalgebruik tijdens de coronapandemie.

Voormalig directeur Piet van Sterkenburg stelde in samenwerking met het Instituut voor de Nederlandse Taal (INT) een uitgebreide woordenlijst samen met al deze coronawoorden. De lijst is gebaseerd op het Glossario COVID-19, gemaakt door het Italiaanse onderzoeksinstituut Eurac in Bolzano, en aangevuld met woorden en begrippen die tijdens de coronacrisis in Nederland en Vlaanderen boven kwamen drijven. Aanvullingen kunt u doorgeven via de mail.


Laatste nieuwsberichten:

Of bekijk alle nieuwsberichten.