Categorieën
Onderwijs

Voor studenten

Informatie voor studenten die zich in hun studie of stage bezig (willen) houden met onderzoek naar de Nederlandse taal.

Colleges lexicografie

Taalkundigen van het Instituut voor de Nederlandse Taal verzorgen in het studiejaar 2023-2024 aan de Universiteit Leiden de collegereeks Corpus Lexicography en aan de KU Leuven de collegereeks Computationele Lexicografie.

Stages

Met enige regelmaat heeft het Instituut voor de Nederlandse Taal stageplekken op het gebied van het (historisch) Nederlands beschikbaar voor studenten uit het hoger onderwijs (hbo en wo).

Zie voor meer informatie onze Vacatures & stages.

Podcasts

  • Over taal gesproken. In elke aflevering (die gemiddeld 40 minuten duurt) komt een deskundige aan het woord over een taalkundig onderwerp zoals grammatica, naamkunde, taaltechnologie, inclusieve taal en het Nederlands in België.
  • Waar komt pindakaas vandaan? Een serie met afleveringen van 5 tot 10 minuten over de verrassende herkomst van doodgewone woorden.

Taalmaterialen

Het INT beheert en ontsluit verzamelingen van historisch en hedendaags Nederlands. Hier vind je alle taalmaterialen op een rij.

Antwoord op taalvragen

Als student schrijf je veel en heb je ongetwijfeld praktische vragen over het Nederlands. Antwoorden kun je hier vinden:

Meer over taalvragen.

Bezoek

Het Instituut voor de Nederlandse Taal biedt de mogelijkheid om individueel of met een groep het pand aan het Rapenburg in Leiden te bezoeken. Neem daarvoor contact op met servicedesk@ivdnt.org.


Meer lezen